12-11-07

VREES VOOR SPIONNEN ( aankondiger van Boom en der omliggende steden en dorpen)

Vrees voor spionnen  oktober 1895 

Woensdag laatst is te Laon(Frankrijk) zekere D., een Belg, aangehouden en tusschen twee gendarmen naar de grens gebracht. Hij was eenige dagen vroeger op het feit betrapt bij het insmokkelen van reisduiven, daarom werd hij veroordeeld tot de ontruiming van het land.

Nu doorloopen agenten der algemeene veiligheid al de grensplaatsen om verborgen hokken te ontdekken voor militaire reisduiven die dienen als middel van correspondentie voor spions in dienst van buitenlandsche mogendheden.

Toelichting : Laon is een stad in Frankrijk, en is de hoofdplaats van het departement Aisne. De stad telt ongeveer 26.500 inwoners.

Laon ontstond op een heuvel boven de vlakte van de Thiérache. Het werd in de 5e eeuw een bisschopszetel en was in de Karolingische tijd de koninklijke residentie. De beroemde Kathedraal van Laon werd vanaf 1155 gebouwd, nadat zijn romaanse voorganger was afgebrand. De oude stad bevat nog veel andere Middeleeuwse gebouwen.De bovenstad is te bereiken met een speciaal treintje, de Poma 2000. [1]
                                                                              


[1]  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

 

 

De commentaren zijn gesloten.