15-08-03

update bewerking bevolkingsregister Boom, aanvang 19e eeuw

Vanaf heden kan je weer een nieuwe versie raadplegen van deze bewerking op de website van de geschiedkundige studiekring "ten boome".
Deze telt momenteel 5127 personen. Via de "Yahoo group" van onze vereniging kan je de bewerking downloaden. Inschrijven op onze Yahoogroup is wel noodzakelijk. Om te downloaden ga je in onze "Yahoo group" naar de link "files" waar je tevens nog andere bewerkingen zal vinden.
http://groups.yahoo.com/group/ten_boome/
 
Om de bewerking via onze site "online"te raadplegen klik je de link "genealogie" dewelke je verder zal brengen naar de bewerkingen.      
http://users.skynet.be/marcverlinden/tenboome1/
 
Zoals steeds kan je de bewerking downloaden in 3 formaten.
 
Haza-Data: enkel voor de leden die met het genealogisch programma Haza-Data werken.
 
Gedcom: Voor de leden die met een ander genealogisch programma werken.
De relaties en data zouden netjes moeten ingelezen worden.
Haza-Data kent tekstvelden bij o.a. de persoonsnaam, geboortedatum en overlijdensdatum. Deze zullen, afhankelijk van het genealogische programma, al dan niet correct worden weergegeven en bevatten voor het grootste deel bronvermeldingen.
 
RTF(rich text format: dit is een tekstoverzicht dat door de meeste tekstverwerkers wordt herkend. In dit overzicht komt de bronvermelding achteraan de bewerking.Je kan er eveneens een index raadplegen. In de tekstverwerker "Word" telt dit overzicht 394 bladzijden.
 
De bewerking vordert momenteel zeer goed en zal naar schatting nog uitbreiden met een duizendtal personen. Als het volledige register is ingebracht zal ik trachten om de data en personen te verifiëren aan de hand van de gegevens van de burgerlijke stand. Van de geverifieerde personen zullen de betreffende akten gescand worden. Deze akten kan je op aanvraag (gratis)bekomen. Bij de personen waarvan een akte beschikbaar is zal je de vermelding "kopij akte scan" aantreffen. Momenteel zijn dit er slechts maar enkele.
 
In een laatste stadium zullen er nog gegevens aan toegevoegd worden uit de grote overstroming van het jaar 1820 die de gemeente Boom trof.
Het archief van deze ramp bevat vele lijsten van de getroffen bewoners met zeer interessante details.
Tenslotte komt er ook nog een tabel die de bewoners per woning zal bevatten
 
Er is dus nog een lange weg af te leggen alvorens deze bewerking als "af" kan beschouwd worden. Ik ben uiteraard ook niet onfeilbaar en appreciër dan ook elke opmerking i.v.m. typfouten e.d.
 
Ik hoop dat deze bewerking voor u van enig nut mag zijn! 
 

--
mvg,
Marc Verlinden
verlinden.m@skynet.be
http://users.skynet.be/marcverlinden/tenboome/
http://groups.yahoo.com/group/ten_boome/
http://tenboome-logboek.skynetblogs.be/

01:31 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.